אנדומטריומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

23/09/2002 | 15:04 | מאת: ב

שלום, האם אנדומטריומה בשחלה (גודל 7 ס"מ) עלולה להפריע לכניסה להריון? תודה.

אנדומטריומה ואנדומטריוזיס (מוקדי רירית רחם אשר נמצאים באגן) עלולים לפגוע ביכולת להרות. לנשים רבות עם אנדומטריומה בגודל כזה, ובוודאי כאשר מתלווים לממצא גם סימפטומים אופיינים לאנדומטריוזיס, ישנה פגיעה בחצוצרות כתוצאה מהידבקויות. ציסטה בגודל כזה אינה מגיבה לטיפול תרופתי ולכן מצב זה מחייב ניתוח. בניתוח לפרוסקופי זה יש בנוסף לכריתת הציסטה לטפל גם במוקדי האנדומטריוזיס, להפריד הידבקויות ולבדוק את תקינות החצוצרות.

23/09/2002 | 21:53 | מאת: ב

ד"ר סוריאנו שלום, בהמשך לתשובתך - צילום רחם שנעשה לי היה תקין. הייתי בהריון (באופן טבעי) לפני כשנה והיתה לי הפלה טבעית בשבוע ה-10 וגרידה בעקבותיה. מאז אני מנסה להרות ללא הצלחה. כמו כן, טופלתי 2 מחזורי איקקלומין (בראשון נגרם ביוץ ובשני לא הגבתי). האם צילום הרחם מעיד כי אין הידבקויות? האם היית ממליץ בכל זאת על ניתוח?

26/09/2002 | 03:34 | מאת: אסתי

כותבת אני בכאב סבלתי 6 שנים מאינדומטריוזיס עברתי חמישה ניתוחים להוצאת אינדומטריוזיס ועם הדבקויות קשות מאוד , וכיום אני סובלת מסרקומה אינדומטריאלית, סוג של סרטן ממאיר, שזה מאוד נדיר בעולם אבל קורה שאינדומטריוזיס הופך לסרטני כיום אני רוצה לדעת אם יש מישהו שמכיר מומחה לנושא או אתר באינטרנט שיש חומר על הנושא שאיפה שלא ניכנסתי לאתרים לא מצאתי ,אולי פורום על נושא זה ,, האתר הזה הכי קרוב שמדבר לליבי כי זה הפורום היחיד שמצאתי שמדברים על אינדומטריוזיס אודה מראש למי שיוכל לעזור לי בנושא זה אסתי

26/09/2002 | 09:41 | מאת: דר' סוריאנו

אסתי שלום, אשמח להיות לך לעזר, אני מקוה שנשים הסובלות מאנדומטריוזיס יוכלו להעזר בפורום הנוכחי. באם יש לך שאלה אישית אנא התקשרי אלי.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה