אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

10/12/2002 | 13:38 | מאת: סיגי

עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד ומבדיקות אלה יש לי אנדומטריוזיס. כל זה בעקבות זה שאני רוצה להיכנס להריון ולא מצליחה. מה זה אומר ואיזה טיפול ציריך לעשות האם זה מסוכן?

11/12/2002 | 04:33 | מאת: ממרחקים

הי סיגי.עד שהרופא יענה. אנדומיטריוזיס אינו מסוכן וכנראה שאצלך לא היו אפילו סימפטומים להימצאות המחלה שלפעמים נילווים לה. אחת התופעות של אנדומיטריוזיס היא קשיים בלהרות. אנדומיטריוזיס היא תופעה בה רירית הרחם חורגת ממקומה ברחם וגדלה באיברים הסמוכים לרחם כמו שחלות, חצוצרות, נרתיק ועוד. יש מקרים בהם נוצרות ציסטות בשחלות ,הידבקויות והפרעה למנגנון חריגת הביצית מהשחלה וקליטתה ע"י החצוצרה. ייתכן שלצורך אבחון מלא של מצבך יש לבצע לפרוסקופיה ובעזרת בדיקה זו ניתן לוודא מיקום מדויק של הימצאות הרקמה הנ"ל ואם היא במיקום ובכמות נוחים ניתן כבר בזמן הלפרוסקופיה לסלקה.

סיגי שלום הפרטים שמסרת מועטים מידי ואין בהם משום מידע מספק. אך בכל זאת ..... כאשר עולה החשד הקליני שמדובר באנדומטריוזיס, (גם בדיקות דם וגם בדיקת אולטארסונד מעלות חשד בלבד ואינן קובעות את האבחנה) נשאלת השאלה האם יש לכך קשר לבעיית הפריון. נשים שמתקשות להרות עוברות בירור פריון, בין השאר בירור מכני הכולל מעבר תקין בחצוצרות. האם עברת בירור זה? הטיפול בבעיית הפריון נגזר מהממצאים: אם יש מעבר תקין או לא בחצוצרות האם את סובלת מסימפטומים הקשורים לאנדומטריוזיס, האם ישננה ציסטה שחלתית נוגדלת וכ'. האבחנה לנוכחות אנדומטריוזיס ולדרגת החומרה נעשית ע"י ניתוח פרוסקופי.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה