רחם דו קרני

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

01/12/2002 | 22:05 | מאת: מימי

שלום ד"ר! אני אמא לשני ילדים בריאים שנולדו בזמן, בני 6 ו3. בשנתיים האחרונות עברתי שלוש הפלות רצופות. הצילום רחם נראה בבירור רחם דו קרני ( לא מחיצה). הרופאה אמרה שאולי יש לאחד את חלל הרחם ע"י ניתוח. מה אחוז ההפלות הנגרמות כתוצאה מרחם דו קרני? היתכן שזו הסיבה להפלות? אם כן, מה הסיכויים והסיכונים של ניתוח כזה?

שלום לך, האבחנה בין רחם דו קררני לרחם מחיצתי אינה קלה ולעיתים אפילו דורשת בירור מעמיק יותר מאשר צילום רחם, אולטראסאונד או היסטרוסקופיה אבחנתית ויש להעזר בהדמייה מתקדמת כגון MRI או בהסתכלות לפרוסקופית. באותם מקרים אשר האבחנה של רחם דו קרני מבוססת דיה, אין מקום להתערבות כירורגית בוודאי במקרה שלך לאחר שני הריונות שהגיעו למועד. באותם מקרים אשר עולה חשד להידבקות תוך רחמית או מחיצה יש מקום כמובן להתערבות היסטרוסקופית מכיון שאחוז ההפלות ללא ניתוח גבוה ואחוז ההצלחה לאחר ניתוח גבוה. לסיכום יש לבסס את האבחנה

04/12/2002 | 22:14 | מאת: מימי

האם אולטראסאונד תלת מימדי יכול לאבחן את המבנה בצורה מדויקת, או שיש צורך בלפרוסקופיה בכל מקרה?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה