לפורוסקפיה להוצאת ציסטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

19/11/2002 | 13:21 | מאת: רוני

שלום, יש לי ציסטה לא שקופה בגודל של 5ס"מ בשחלה, אני אמורה לעבור את הניתוחון להוצאתו (לפרוסקפיה), אשמח לדעת יותר פרטים על הפרוצדורה והאם ישנם סיכונים כלשהם בזמן הוצאת הציסטה (האם זה יכול להשפיע על הפוריות?...) תודה מראש

19/11/2002 | 13:33 | מאת: רוני

שכחתי לציין כי אני בת 24, ללא עבר רפואי כלשהו, וכי אני סובלת מכאבים קשים במקום הציסטה (שחלה שמאלית). תודה

הימצאות של ציסטה שחלתית פרסיסטנטית שאינה נעלמת דורשת בירור. לפרוסקופיה הינו ניתוח המבוצע בהרדמה כללית, במהלכו מוחדרת מחט אל תוך הבטן לשם החדרת CO2 ולאחר החדרת מוליך מוכנס סיב אופטי לחלל הבטן לשם צפייה באברים הפנימיים. במהלך הפעולה מבצעים חתך בשחלה לשם הוצאת הציסטה בשלמותה ללא פריצתה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה