ציסטות בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

30/10/2002 | 08:56 | מאת: שרית

שלום רב, בסריקת אולטרסאונד של אגן קטן, נמצא בשחלה ימין מבנה ציסטי בגודל 19 מ"מ עם נוזל בלתי צלול. כמו כן, נמצא בשחלה שמאל מבנה ציסטי בגודל 5*22 מ"מ עם נוזל צלול. מותקן אצלי התקן תוך רחמי מירנה. 1. מה ההבדל בין מבנה ציסטי עם נוזל צלול למבנה ציסטי עם נוזל בלתי צלול? 2. האם לדעתך יש צורך להוציא את המירנה בעקבות היווצרות הציסטות? 3. האם יש סיבה לדאגה ולטיפול בנידון? תודה מראש,

שלום שרית, מדובר בממצאים קטנים עד 22 מ"מ אשר אינם דורשים כל טיפול אף לא הוצאת ההתקן. אין גם כל קשר בין נוכחות ההתקן להופעת ממצאים אלו. לכן אין סיבה לדאגה או לטיפול וכל שנותר הוא לחזור על בדיקת האולטראסאונד כדי לשלול המשך גדילתם.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה