אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

28/10/2002 | 08:46 | מאת: איריס

מזה שנים שאני סובלת מאנדומטריוזיס, כתוצאה מכך הסירו לי חצוצרה אחת, ועברתי IVF בהצלחה. במהלך הלידה האחרונה אובחנו הידבקיות רבות, ובחודשיים האחרונים (11 חודש אחרי הלידה), חזרו לי הדימומים (הבאים לידי ביטוי במחזור ארוך במיוחד כשבועיים ימים) ובכאבים חזקים לפני המחזור ובמהלכו. בנוסף, ההרגשה הכללית שלי מאד לא טובה (חולשה, סחרחורת, אובדן הכרה), בדיקות דם כלליות תקינות, ואין ציסטות. השאלות שלי: האם יש קשר בין ההרגשה הכללית לאנדומטריוזיס (ההמוגלובין תקין)? האם אהיה חיבת להסיר את הרחם בשלב כלשהו? האם גלולות למניעת הריון עשויות לשפר את המצב? והאם יש גלולות המתאימות למעשנות (אני מעשנת כ-30 סיגריות ליום)? בברכה

שלום לך, קשה לענות על מרבית שאלותייך עקב חסר בפרטים חשובים. יש לראות את דוח הניתוח שבו אוחנת כסובלת מאנדומטריוזיס, כיצד בוצע הניתוח? מדוע נכרתה החצוצרה? כנ"ל לגבי ההידבקויות שאובחנו בלידה (אני מבין שעברת ניתוח קיסרי). דימום מוגבר וארוך אינו אחד מסימני אנדומטריוזיס ולכן יש לברר ראשית מה הסיבה לדימום המוגבר. אין ספק שדימום הנמשך כשבועיים מוביל לכאבים , חולשה עד עלפון ועוד. לאחר שנדע מדוע הדימום הוא כה מוגבר נדע כיצד לטפל. ולסיום נשים מעל גיל 35 המעשנות אינן יכולות ליטול גלולות. ישנן כמובן אמצעי מניעה חליפיים כל זאת כמובן לאחר תום הבירור.

29/10/2002 | 08:26 | מאת: איריס

שלום החצוצרה נכרתה, כתוצאה מציסטה שהיתה בשחלה הסמוכה בגודל של 13 מ"מ, ונדבקה לחצוצרה. כמובן שבוצעה ניתוח בטן, ומהלכו אובחנה רירית רחם גם באזור האגן, ומקומות נוספים בחלל הבן שלא איפשרו צריבה, אלא טופלתי בדקפפטיל במשך 4 חודשים רצופים, בכדי לדכא את האנדומטריוזיס. כלומר האבחנה היתה חד משמעית.מיד בתום הטיפול התחלתי בטיפולי הפוריות, שלוש פעמים עברתי הזרקת זרע, ולאחריהם טופלתי ב-IVF שכאמור, עבר בהצלחה. לפיכך, ולאור התסמינים המוכרים לי (כמו כאבים בעת קיום יחסי מין, וכיוצ"ב) ניתן לשער שהאנדומטריוזיס חזר. אם אתה זקוק למידע נוסף, בכדי שתוכל לענות לשאלותי, אשמח להוסיף. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה