אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

24/10/2002 | 23:50 | מאת: שולה

שלום לך, הנני סובלת מאנדומטריוזיס עם ציסטה גדולה ומנסה להרות כמעט שנה. שאלתי היא האם לדעתך אוכל להיכנס להריון עצמאית לאחר לפרוסקופיה להסרת הציסטה או שמא יש לעבור מיד לIVF?

שולה שלום, השאלה הינה מרכזית ומעלה תמיד עניין רב בכנסים העוסקים בפריון ואנדומטריוזיס. לאמר כי אין הסכמה מקיר לקיר בנושא זה תהיה לשון המעטה. לדעתי האישית יש לשקול בחיוב ביצוע לפרוסקופיה, דבר המאפשר אבחנה מדוייקת של אנדומטריוזיס, של מצב ודרגת החומרה ומה הסיכוי להריון והאם ניתן להרות ללא IVF. בנוסף הוצאת הציסטה יחד עם צריבת מוקדי אנדומטריוזיס משפר סימפטומים של כאב ואי נוחות. כמובן שלא ניתן לדעת כעת האם תוכלי להרות בצורה עצמאית (עם עזרה מסויימת מבן זוגך) לאחר הניתוח. מידע זה תקבלי לאחר הניתוח. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה