ציסטות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

20/09/2002 | 00:06 | מאת: אירית

הנני בת 44 .בבדיקת אולטרסאונד שערכתי נמצא כי רחם שרירני, קיר אחורי שרירן בגודל 38X43 . בצואר הרחם נמצא מס' מבנים ציסטים בגודל עד 4 מ"מ. שאלותי הן: 1.מה משמעות המימצאים בצואר הרחם? 2.כיצד ניתן לטפל בהם? 3. האם גודל השרירן ברחם אמור להדאיגני? 4.האם קימת אפשרות טיפול בשרירן ללא הוצאת רחם (טכניקה חדשה) 5. האם כאבי הבטן מהם הנני סובלת לאחרונה קשורים לממצאים הנ"ל? אודה לתשובתך.

שלום לך 1.מה משמעות המימצאים בצואר הרחם? מדובר הציסטות קטנות מכילות ריר (ושמן נבוטיין ציסט) אשר אינו דורשות טיפול או מעקב. 2.כיצד ניתן לטפל בהם? אין צורך לטפל בהן. ללא קשר יש כמובן לבצע משטח צוואר הרחם (פאפ) ע"י הרןפא המטפל. 3. האם גודל השרירן ברחם אמור להדאיגני? עצם הימצאות השרירן לא צריכה להדאיג, אך באם את סובלת מדימומים מוגברים הפוגעים באיכות החיים, יש לבדוק האם ניתן להסיר את השרירן. 4.האם קימת אפשרות טיפול בשרירן ללא הוצאת רחם (טכניקה חדשה). ניתן להסיר שרירנים ללא הוצאת הרחם בדרכים שונות, במרבית המקרים אין צורך אף בפתיחת בטן. יש ראשית לקבוע האם את זקוקה לטיפול כלשהוא, מרבית השרירנים אינם דורשים טיפול. 5. האם כאבי הבטן מהם הנני סובלת לאחרונה קשורים לממצאים הנ"ל? כמובן שלא ניתן לענות על שאלות מעיין אלו ללא בדיקה, ניתן לאמר שבד"כ שרירן בגודל כזה אינו גורם לכאבי בטן. חג שמח

21/09/2002 | 10:48 | מאת: אירית

ד"ר סוריאנו תודה על תשובתך וחג שמח.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה