מיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

03/06/2004 | 09:31 | מאת: liz

שלום רב, אני בת 39, יש לי 3 ילדים ואנני מתכננת הריון נוסף. לפני שנתיים בערך התגלתה אצלי מיומה. המיומה בדופן הרחם וגודלה 10 ס"מ, כתוצאה מכן נגרמים לי דימומים רציניים במחזור וירידה בהמוגלובין(8), אני לוקחת כדורי ברזל (המוגלובין עלה ל-11).כמו כן, דופק מהיר . הרופא ייעץ להוריד את המיומה, ויתכן שיצטרכו להוריד גם את הרחם. הוא פרש 3 אפשרויות להורדת המיומה( פתיחת בטן, משהו שנגמר ב..סקופיה, וגלי קול- טיפול חדשני שעדיין לא ידועות כל השלכותיו. אני מאוד מתלבטת ואבודה, אנא עזור לי, איך אוכל לבחור, מהן היתרונות והחסרונות של כל שיטה, איך אוכל לקבל מידע על השיטה ה-3, ועד כמה דחופה הוצאת המיומה, ומהן ההשלכות של הוצאת הרחם? תודה מראש.

שלום לך, לא ניתן להקיף נושא זה בכמה מילים ולכן את מוזמנת למרפאתנו בת השומר לקבלת ייעוץ מקיף אך בכל זאת.... יש להעריך האם אין מנוס מהתערבות זו אחרת לפני נסיון להרות או האם ניתן לנסות ולהרות בנוכחות השרירן. יש להעריך עד כמה המיומה פוגעת באיכות החיים ועד כמה פוגעת ביכולת הפריון.על פי המידע המועט שמסרת עולה הרושם כי יש הגיון בביצוע הוצאת המיומה לפני ניתוח אך כאמור יש להעריך זאת לאחר בדיקתך. בשלב שני יש לקבוע האם ניתן להסיר שרירן זה ללא פתיחת בטן (בלפרוסקופיה) או האם אין מנוס מפתיחת בטן. האופציות הניסיוניות בשלב זה של צינתור עורקי הרחם או שימוש בגלי קול ממוקדים, אינם מתאימים לנשים המעוניינות בפריון. האופציה של כריתת רחם חייבת להידחות כאופציה אחרונה רק לאחר שמוצו כל האפשרויות האחרות. אשמח לסייע בהמשך

04/06/2004 | 19:07 | מאת: liz

רופא יקר, תודה רבה לך על תשובתך. הבנת לא נכון - אני לא מעונינת בהריון נוסף, לכן הייתי רוצה לדעת אם האולטרסאונד ממוקד יכול להתאים לי ואיך אוכל לקבל מידע נרחב על השיטה וההשלכות של הטיפול הזה. תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה