שחלות פוליצסטיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

18/09/2002 | 18:23 | מאת: הילה כ

לרופא שלום אני בת 27, לפני כ- 8 שבועות עברתי הפלה בגרידה (לאחר הריון ספונטני) בשל אי התפתחות תקינה של העובר. מאז ההפלה לא קיבלתי מחזור, בבדיקת האולטראסאונד נאמר לי כי 2 השחלות שלי פוליצסטיות. רציתי לדעת כיצד עובדה זו משפיעה על היכולת שלי להיכנס שוב להריון? האם פרוש הדבר שהגוף שלי לא יכול לעבור תהליך של ביוץ? האם מדובר בסיבה אמיתי לדאגה ? (והאמן לי כי אני מודאגת מאוד). תודה הילה

שלום לך, מבנה של שחלות פוליציסטיות אינו מהווה סיבה לדאגה. כפי שנוכחת לדעת הרית באופן ספונטני. כאשר למבנה זה של שחלות מתלווה מחזור לא סדיר או כאשר מופיע אחת לכמה חודשים, מדובר במחזור לא ביוצי אשר בנקל ניתן לטיפול. אל דאגה וחג שמח

21/09/2002 | 13:32 | מאת: הילה כ

ד"ר סוריאנו שלום, קודם על תודה על מילות ההרגעה. עזרתה לי מאוד, שכן משום מה כאשר אני הולכת לראות את הרופא שלי אני תמיד שוכחת לשאול את השאלות החשובות, ויוצאת ממנו יותר מבולבלת ומודאגת ממה שהייתי כאשר נכנסתי - כך שטוב שיש את האופציה של שאלות בפורום. אם אפשר, ברצוני לשאול בהמשך לתשובתך מהם דרכי הטיפול בבעיה של שחלות פוליציסטיות והאם הבעיה ניתנת לפתרון טבעי של הגוף? שוב תודה הילה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה