מיומה גדולה ברחם- ללא סימפטומים -

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

22/07/2018 | 10:51 | מאת: עדי

בת 40 - יש לי מיומה בגודל 12 סמ על 13 . אין לי סימפטומים חוץ מבטן גדולה האם מיומה בגודל הזה מחייבת ניתוח להוצאתה?

אכן מדובר במיומה גדולה אשר בד״כ מגיעה עד מעבר לטבור , גורמת לתפיחות בטן ולחץ על שלפוחית השתן כמו בהריון בשבוע 20 ומעלה השרירן עשוי להמשיך ולגדול מומלץ לפנות להערכה ולסקור את כלל האלטרנטיבות המלצה בד״כ היא לבצע הסרה של השרירן בניתוח לשם הקלה על התסמינים אך תלוייה ברצונך כמובן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה