פיענוח mri ושאלות נוספות בגין מצב רפואי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

14/07/2018 | 22:46 | מאת: יפית

שלום למומחה. אני סובלת שנים מכאבים מגוונים בעקבות אנדומיטריוזיס ואדנומיוזיס מפושט עד מאוד. עברתי לאחרונה בדיקת מרי לבטן עליונה, לא ברור לי למה רק עליונה אבל עדיין. בבדיקת סיטי מלפני שנה וקצת הודגם מוקד היפוגנסי בלבלב בגודל 0.6 מ"מ. בבדיקת המרי הנוכחית כתוב שהכל תקין למעט בדיקת בטן תחתונה כמובן ונמצא מוקד היפראינטנסי בקוטר של 6 מ"מ בספטום הרקטו וגינלי. לפי רמת הכאבים והעובדה שכבר עברתי מסכת ייסורים אחת השאלה שלי היא כזו. מהו מוקד רקטוגינלי והאם מוקד היפוגנסי בלבלב יכול "להיעלם" ? בניתוח האחרון להסרת הנגעים הגיעו עד הכבד ואני חוששת נורא. אשמח לתשובתך המהירה.

מומלץ לפנות להערכה כולל כלל דוחות הניתוח הקודמים ודיסק הבדיקה האחרונה או לפנות לרופאך המכיר אותך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה