מבנה רחם קשתי עם חשד לרחם מחיצתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

07/05/2018 | 10:18 | מאת: שירה

שלום באולטרסאונד תלת מימד שעשיתי ניראה מבנה רחם קשתי עם חשד לרחם מחיצתי גודל הרחם: גובה 42 מ"מ, עובי 38מ"מ, רוחב 50מ"מ. אורך השקע שנכנס פנימה הוא 11 מ"מ. אנחנו אחרי שנה של נסיונות כניסה להריון ללא הצלחה, אני בעלת שחלות פולציסטיות ולבעלי זרע חלש יחסית (1% תאים תקינים). מה היית ממליץ לעשות במקרה כזה? עד כמה המקרה חמור ? ואיך יודעים האם אכן קיימת מחיצה וכדאי לנתח. ממה שאני רואה שנשים כותבות הניתוח לפעמים מביא לבעיות נוספות, האם כדאי לנסות להמשיך להרות ורק במקרה של הפלה לחשוב על הניתוח? הוא שאולי זה הסיבה לכך שעוד לא נכנסתי להריון?.. תודה

מומלץ לפנות להערכה ולטיפול לגבי מבנה הרחם מומלץ על היסטרוסקופיה אבחנתית אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה