האם יכולה להיות השרשה במקום שיש מיומה או שהוסרה מיומה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

16/03/2018 | 08:28 | מאת: רונית

שלום, יש לי מספר שאלות בנושא מיומה: ( בטיפולי פריון) 1. במידה ויש מיומה בגודל 2.2*1.7 ס"מ והיא סומבוקוזית (בולטת לחלל) ויש צורך בהסרתה האם תוכל להיווצר השרשה במקום שהיה הניתוח? 2. במידה והמיומה אינטארמורלית ולא בולטת לחלל או דוחקת רירית ואין צורך להסירה, האם במקרה זה תוכל להיווצר השרשה במקום שבו יש את המיומה? אם לא, אז למה לא מורידים את המיומה? 3. האם שמעת על הסרת מיומה באמצעות לייזר? האם השיטה הזו טובה יותר מטבעת חשמלית? תודה

1. במידה ויש מיומה בגודל 2.2*1.7 ס"מ והיא סומבוקוזית (בולטת לחלל) ויש צורך בהסרתה האם תוכל להיווצר השרשה במקום שהיה הניתוח? בוודאי קיימת הסכמה כי במקרים אלו מומלץ על כריתת השרירן 2. במידה והמיומה אינטארמורלית ולא בולטת לחלל או דוחקת רירית ואין צורך להסירה, האם במקרה זה תוכל להיווצר השרשה במקום שבו יש את המיומה? אם לא, אז למה לא מורידים את המיומה? כן בוודאי ולכן במרבית המקרים אין צורך להסירה 3. האם שמעת על הסרת מיומה באמצעות לייזר? האם השיטה הזו טובה יותר מטבעת חשמלית? כן שמעתי ניתן להסיר את השרירן התת רירי בדרכים שונות העיקר לבצע את כריתת השרירן ללא פגיעה בשריר או ברירית הרחם

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה