ציסטה של 8.3 ס"מ בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

07/02/2018 | 10:56 | מאת: דיקלה

שלום במשך 6 שנים יש לי ציסטה בשחלה בגודל 82*43 ממ, בתוכה מבנה צלול, מודגמת מחיצה עדינה בחלל הציסטה כ2 ממ קוטרה וללא זרימות על פניה. לא הופקו זרימות בחלל הציסטה, זרימות דלות בהיקף הציסטה שלא ניתנות למדידה. ללא פפילציות בגודל 77*41 ממ. (הציסטה גדלה ב 4 ממ יחסית לשנה שעברה) האם עלי לעשות ניתוח או להשאיר? תודה

08/02/2018 | 13:07 | מאת: דיקלה

שכחתי לציין, אני בת 36 וללא כאבים (ללא רצון בכניסה להריון) תודה

לא אוכל להתייחס ללא בדיקתך אוכל לאמר באופן עקרוני שממצא ציסטי בגודל זה ראי שיוצא וישלח לבדיקה היסטולוגית לא ברור האם מדובר בציסטה שחלתית , פארא-שחלתית או ממצא הקשור לחצוצרה אשמח לסייע לאחר בדיקתך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה