סינוור ממראה

דיון מתוך פורום  רשתית

29/01/2013 | 16:58 | מאת: יעקב

שלום, נהגתי היום ברכב כשאני עם משקפי שמש, במהלך הנסיעה, כשעצרתי לפני רמזור, מראת הצד של הרכב שלפניי הייתה מכוונת בדיוק אל השמש, לא הסתנוורתי אבל היה מעין נקודה של השמש שזהרה מאוד על המראה שלו, יש לציין שבלית ברירה הסתכלתי לכיוון למשך מספר שניות בגלל שהוא עבר לנתיב שלי. אני יודע שמבחינת קרינה אין בעיה כי אני עם משקפי שמש ובתוך אוטו, אבל מה לגבי העצמה עצמה של האור, עלולה לגרום נזק? תודה

שלום יעקב כדאי להסתכל כמה שפחות (!) על קרני השמש. גם עם משקפי שמש. לא נשמע לי שהיה נזק באירוע המדובר. הדרך הטובה ביותר לדעת זאת היא לחכות כמה שעות ואז להתבונן על משטח אחיד (רצוי בהיר) בכל עין לחוד ולנסות לוודא שאין חסר מיוחד בשדה הראיה.

מנהלי פורום רשתית