OPTI SAFE

דיון מתוך פורום  רשתית

29/01/2013 | 09:22 | מאת: משה

שלום בתוסף הנ"ל המציג פורמולה התואמת המלצות AREDS - המחקר שעסק בהשפעות הגיל על בריאות העין, יש לוטאין וזאקסנטין. האם הנ"ל מגן מפני AMD ו/או סיבוכים עקב סכרת?

שלום משה המחקר בדק את ההשפעה של שילוב הויטמינים הספציפי הזה (כולם יחד, לא כל מרכיב לחוד), על התקדמות AMD. נמצא שבמקרים בהם ה AMD הוא יבש (לא התחלתי, וודאי לא באנשים ללא AMD כלל), מתן מינון זה של ויטמינים מפחית ב 50% לערך, את התקדמות המחלה לשלב הרטוב (מס שנים - לא ידוע מה קורה לאורך זמן ארוך יותר). כיוון שלא היו תופעות לוואי משמעותיות יש הגיון לתת הטיפול (פרט למחיר, כמובן).

31/01/2013 | 06:48 | מאת: משה

תודה. האם מתשובתך ניתן להסיק, כי אין תועלת בנטילת הנ"ל לאדם בריא?

מנהלי פורום רשתית