FLOATER ובדיקות נלוות

דיון מתוך פורום  רשתית

05/09/2016 | 10:25 | מאת: רונה

שלום, לפני כחודשיים התגלתה אצלי בעיה של כתם צף בעין שמאל (FLOATER). אני בת 39 ויש לי משקפיים מגיל 17 בגלל קושי לראות מרחוק. נשלחתי לבדיקת OCT מקולרי ולבדיקת שדה ראייה 24-2 ראשית אני רוצה לשאול האם בדיקת OCT מקולרי מסוכנת בהריון? האם יש בה קרינה מסוכנת לעובר? אני בחודש חמישי להריון. שנית האם יש חשש שלא אוכל ללדת בלידה רגילה בגלל המאמץ הנדרש בלידה, שהבנתי שיכול לגרום לקרע ברשתית, ואצטרך לאור זאת ניתוח קיסרי? ממה שהרופא ראה כרגע הוא כתב כך: "סמוך לפובאה שמאל שינוי PRE ללא הרמה או דימום או חשד ל-CNV" ובאופן כללי האם מותר להיות בפעילות ספורטיבית במצב זה? האם הכתם הצף הזה יכול להירפא או שזו "מתנה" לכל החיים? תודה רבה, רונה

שלום רונה 1 מותר ללדת לידה טיבעית 2 הכתם החדש הינו עכירות / צמיגות של הג'ל בעין. זהו תהליך שכיח שאינו מסוכן, לעיתים רחוקות יכול להילוות אליו קרע ברשתית... ולכן תמיד בודקים לוודא שאין קרעים ברשתית. 3 הג'ל אינו מתבהר אולם הכתם יכול לצוף הצידה- ולכן לא מורגש כל כך, אולם אינו נעלם. 4 OCT אינו מסוכן כיוון שאין קרינה

מנהלי פורום רשתית