פלוטרס בעיניים - התייעצות

דיון מתוך פורום  רשתית

20/06/2016 | 19:17 | מאת: אביאל

שלום רב, אני בן 27, וסובל מפלוטרס בשתי העיינים באופן שבו אינני מסוגל לצאת מהבית במהלך היום, ובטח שלא להסתכל במחשב ולעבוד כמו שצריך. אני סובל כמכך כבר למעלה משנתיים. אני מכיר את כל הספרות המקצועית בנושא, והתייעצתי עם עשרות רופאים חלקים מומחי רשתית מהבכירים בעולם ובראשם דוקטור סבג בקליפורניה שמבצע FOV. עשיתh OCT ונראו פלוטרס מפוזרים בעין ימין ולא בגוש כזה או אחר. אני מניח שבאולטרסאונד מיוחד יראו גם בעין השניה מאחר וזה מאוד מאוד בולט אצלי בראייה. להתרגל לזה כמו שאומרים רופאי עיניים שבורים בנושא הזה, זה לא באמת דבר אפשרי. האופציה היחדה שלי היא לבצע FOV. אני מבין את ההשלכות של ויטרקטומי (על אף שה לא ויטרקטומי מוחלט) אבל גם רואה שהנותנים אצלך רופאים שעושים את זה במיוחד עם ה25 או 27 gauge הם מוצלחים ללא שום בעיות מיוחדות. גם מטופלים שהניתוח הזה זירז אצלם קטרקט היו לרוב מבוגרים יותר. במצב שבו אני באמת בקושי מצליח לתפקד בגלל עומד הפלוטרס, מה הייתם ממליצים לי לעשות? האם הFOV הוא באמת אסון שאין להתקרב אליו כמו שאחד הרופאים בארץ תיאר את זה? זה פשוט מוזר מאחר ורופאים בכירים בעולם טוענים שזה פתרון בטוח (באופן יחסי לניתוח פולשני) ואפילו ניתוח קטרקט בעל סיכונים גבוהים יותר. אשמח להתייחסותכם. * אני אחרי ניתוח לאסיק (עברו 6-7 שנים)

מצטער לא מכיר FOV

24/06/2016 | 08:27 | מאת: אביאל

Floaters only vtrectomy ויטרקטומי שבא מוציאים רק את הVitreous כדי לטפל בפלוטרס נקודתית. יש כאלה שעושים את זה כשהם מנתקים באופן יזום inducing PVD ויש אלה שעושים זאת ללא החלק הזה.

מנהלי פורום רשתית