טיפול לא עוזר

דיון מתוך פורום  רשתית

08/03/2013 | 14:07 | מאת: אהובה

ד"ר שלום אבי, בן ה-90 קיבל כבר 8 זריקות אווסטין והמצב רק מחמיר,בעינו השנייה כבר אינו רואה כמה שנים. אנחנו מאוד דואגים. מה ניתן לעשות כדי להציל את ראייתו? האם יש חומר הזרקה יותר יעיל מאווסטין? משהו נוסף שאפשר לעשות?,ידוע לי שיש עוד סוג של זריקה, אולי יותר יקר אבל אפקטיבי, האם כך?? תודה.....אהובה

שלום אהובה אכן זו מחלה לא נעימה. ניוון הרשתית היתה מחלה כמעט ללא מענה עד לפני כמה שנים. כעת יש לרפואה מענה מוצלח הרבה יותר. שני חומרים להזרקה כבר בשימוש מספר שנים. הם הפכו את הטיפול ליעיל: מצליח לעצור ההתדרדרות ואף לשפר בחלק מהמקרים את הראיה, כאשר ההזרקה נעשית בזמן שהמחלה פעילה. במקרים בהם הטיפול בזריקות אווסטין לא עולה יפה, והניוון המקולרי ממשיך להידרדר, יש מטפלים הממליצים לנסות טיפול בלוסנטיס, ולהיפך. יש עוד לא מעט מחקרים פעילים ונקווה שישפרו את הטיפול האפשרי העומד לרשותינו בעתיד (אני מקווה הקרוב).

09/03/2013 | 09:59 | מאת: אהובה

ד"ר שלום תודה על התגובה המהירה והמפורטת, האם חומר ההזרקה השני והשנוי במחלוקת הוא הלוסנטיס? או שיש חומר נוסף אחר להזרקה ורק אחר כך אופציית הלוסנטיס? תודה רבה....אהובה

מנהלי פורום רשתית