זריקות אווסטין

דיון מתוך פורום  רשתית

03/08/2015 | 19:20 | מאת: רוני

שלום בת 48 בריאה עם ארוע לפני כחודש של crvo יש לי ירידה בראיה בשל בצקת, מקשה פעילויות יומיומיות כמו נהיגה קראתי שהטיפול המקובל הוא בזריקות אווסטין ציין שכל הבדיקות מלאחר הארוע (סכרת, גלאוקומה, ל"ד, אקו לב, דופלר עורק צוואר) תקינות. הראיה הבסיסית טובה מאד. שאלות: 1. מתי כדאי להתחיל בטיפול, האם כדאי לתת זמן לריפוי ספונטני ואם כן כמה? 2. במידה ומתחילה זריקות, מתי צפוי להגיע שיפור והאם יכול לחזור לקדמותו? 3. האם במידה והמצב לא ישתפר כלל יש סיכוי להסתגל לפער בין העיניים? כי כרגע אני מרגישה פוזלת מאד 4. איך מגיעים לרופא להזרקות? הבנתי שלא עושים במסגרת קופת החולים? תודה רבה רוני

שלום רוני מצטער לשמוע ל הבעיה זו חסימה בכלי דם בעין לרוב מסתדר ברמה מסויימת. ההחלטה על ההזרקה קשורה בבדיקה + צילומים ולא רק בזמן... לא כולם נזקקים להזרקה. היא ניתנת לרוב על מנת לנסות לטפל בבצקת - אם יש ו..... בודאי שניתנת במסגרת קופת חולים או בתי חולים ציבוריים.

מנהלי פורום רשתית