האם טיפות NEVANAC יעילות בטיפול ב-CSR?

דיון מתוך פורום  רשתית

06/04/2015 | 11:17 | מאת: פיני מזרחי

שלום רב, אני בן 52 ולפני כ-4 חודשים, בעקבות תלונה על כתם שחור במרכז הראיה בעין שמאל, אובחנתי כסובל מ-CSR (אובדן קונטור פובאלי, הרמת רשתית נוירוסנסורית קלה עם נוזל תת רשתי, PED קטנטן, ללא עדות של הידרציה של רשתית נוירוסנסורית). רופא עיניים אחד המליץ לא לעשות כלום פרט למעקב. רופא עיניים שני המליץ להתחיל טיפול בטיפות NEVANAC. מה לעשות? להתחיל טיפול או להסתפק במעקב? תודה וכל טוב, פיני מזרחי.

שלום פיני אין הוכחה ברורה - אולם טיפות נבנאק וגם וולטרן ידועים בכך שעוזרי לספיגת נוזל ברקמת המקולה אז יש הגיון בטיפול. קרוה לוודאי שלא יזיק....

מנהלי פורום רשתית