ניוון רשתית מהסוג היבש.

דיון מתוך פורום  רשתית

27/02/2015 | 15:56 | מאת: מיקי

לאימי בת ה-90 יש ניוון רישתית מהסוג היבש. מבדיקת OCT שעשו לה יש לה אטרופיה גיאוגרפית בשתי העיניים. מה ה-OCT בודק והאם יש כדאיות לאשה בגילה לעבור על הבדיקה מידי מספר חדשים.

שלום מיקי תוכל לקרא בקצרה על המחלה כאן http://hospitals.clalit.co.il/hospitals/soroka/he-il/MedUnits/Divisions/SurgeryDivision/SurgeryWards/Ophthalmology/Pages/ARMD.aspx בעיקרון זה צילום בהגדלה של המקולה (מרכז הראיה) ברשתית העין. אין כל קרינה ולכן אין בעיה לבצעו שוב ושוב. הצילום מאפשר להבחין במתרחש בין שכבות הרשתית.

מנהלי פורום רשתית