צילום צבע FA

דיון מתוך פורום  רשתית

01/06/2014 | 21:42 | מאת: רועי

שלום ד"ר, נשלחתי לבדיקת צילום צבע ופלורסאין, נאמר לי שמזריקים חומר בשם פלורסצטין. אני אלרגי לתרופות טגרטול וגאבאפנטין. האם קיים חשש להזריק את הפלורסצטין לאור התרופות אליהן אני אלרגי? בנוסף, אני נוטל תרופה בשם ליריקה (פעמיים ביום). האם יכולה להיות התנגשות בין הליריקה לפלורסצטין? במידה ולא, האם מומלץ זמן המתנה בין נטילת הליריקה לחומר המוזרק? המון תודה!!!!

שלום רועי אין תשובה חד משמעית.... גם בעניין הזה, לצערי. ייתכן מקרה שבו יש תגובה לא צפויה או מתועדת בין חומרים שונים וכן, אלרגיה לפלורסצאין (גם למי אין כל אלרגיה ידועה אחרת). שווה לדון עם הרופא ששלח עד כמה הבדיקה עקרונית או שניתן לשקול חלופות.

מנהלי פורום רשתית