כוויה ברשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

04/04/2014 | 22:27 | מאת: דן

שלום שמי דן , במהלך המילואים אח שלי שם לב שכל חפץ שעליו הוא מתרכז "מתכסה" בנקודה שחורה, לאחר פינוי לבית החולים רמבם שם הוא עבר צילום נאמר לו שישנה כוויה ברשתית העין כנראה מהשמש וכוויה זו דומה לפגיעה מקרן לייזר ויש צורך לאשפזו להתחלת טיפול בסטרואידים , אח שלי הועבר להדסה עין כרם ועבר שוב את סדרת הבדיקות שעבר ברמבם וגם שם ניתנה חוות דעת זהה . כיום (יומיים לאחר הבדיקה) אח שלי מטופל בעזרת סטרואידים הוא מדווח שבבוקר הוא חש הקלה ולאחר מכן שוב ירידה ברמת הראייה למצב הראשוני של הפגיעה . גם ברמב"ם וגם בהדסה אחי שאל את השאלה המדאיגה ביותר:"האם המצב הוא בלתי הפיך?" בשתי המקרים התשובה הייתה : "אין לדעת" חקרתי על הרשתית מעט באינטרנט והבנתי שהיא אינה מחלימה באופן עצמאי , ולכן יש לי מספר שאלות: 1)אז איך יתכן שהוא יחזור שוב לראות כרגיל אם היא לא מסוגלת להחלים? 2)למה נועדו הסטרואידים ? 3)האם יש לצפות לשיפור ? 4)האם יש טיפול נסיוני ? בתודה דן .

שלום דן, אם יש נזק ברשתית ותאים לא שורדים- אז אינם מוחלפים. אל לנו לשכוח כי יש מליוני תאים- לא כולם ניזוקים. לפעמים מחלימים. אם נותרת צלקת- זה הרס בלתי הפיך. לפני כן יש תהליך דלקתי היכול לטפל, אך כאשר מוגזם הוא יכול להזיק (כמו לזרז הצטלקות). הסטרואידים מפחיתים את העוצמה של התהליך הדלקתי. וכך ייתכן והרשתית תחלים תוך מיזעור הנזק הקבוע למינימום. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

מנהלי פורום רשתית