זבוב העין

דיון מתוך פורום  רשתית

16/11/2013 | 14:22 | מאת: תמרי

היי אני בת 38 ולפני חודש הופיעה אצלי נקודה שחורה הנקרא זבוב העין כמבן נסעתי לרופא עיניים ומהבדיקה לא נמצא אצלי קרע או חור ברשתית העין ולפני כמה ימים הופיעו אצלי בצירוף כמה נקודות או נקרא כמו לכלוך כמו ענן או חוטי וחזרתי לרופא ולא הייתה סיבה לדאגה כך נאמר לי אחרי שעברתי עוד בדיקה " האם יש סיבה לדאוג ? יש לי עוד שאלה האם המצב של נוקדות יכול להופיע ב 2 העיניים ? תודה

שלום תמרי אכן, תהליך הפרדות הזגוגית מעצבן. במקרים מועטים מאד יכולים להגרם קרעים ברשתית ולעיתים אף הפרדות רשתית. סטאטיסטית את בסיכון מוגבר לכך, כי זה כבר אירע בעינך הראשונה. בכל זאת, אין לנו דרך לדעת למי זה יקרה ומתי. התהליך של התנתקות הזגוגית יכול להמשך אף כ חודש. לכן מומלץ לפנות לבדיקה בכל פעם שיש שינוי (FLOATERS חדשים או וילון או הבזקי אור). הבדיקה אינה ממש חודרנית ולא גורמת נזק לטווח ארוך, אך פיספוס קרע יכול להוביל לפגיעה קשה בראיה. חבל.

מנהלי פורום רשתית