כוכבים בעיניים בהקאה

דיון מתוך פורום  רשתית

03/03/2024 | 20:32 | מאת: טל

אני בהריון וסובלת מהקאות מרובות. לפעמים בזמן ההקאה מרוב מאמץ והשתנקות אני רואה "כוכבים" בעיניים. קראתי שהקאה עלולה להיות בעייתית לעיניים: יכולה להעלות את הלחץ התוך עיני\לעשות דימום ברשתית\לגרום לתזוזה של הזגוגית וע"י כך נגרמת משיכה של הרשתית. יש לי גם קוצר ראיה גבוה כך שאני כנראה בסיכון יותר. מה עלי לעשות? האם בכל פעם שאני מקיאה ורואה כוכבים עלי לרוץ לרופא לוודא שלא נגרם נזק לעיניים? זה לא מעשי...

נכון כדאי לוודא פעם אחת מה מצב הרשתית הקאה יכולה לגרום כוכבים במנגנונים שונים. של יתר או חסר לחץ דם. תנוחה. ירידת סוכר ועוד ת בריאות

04/03/2024 | 11:25 | מאת: טל

תודה על התשובה. השאלה אם בדיקה פעם אחת מספיקה? כי נניח שהקאתי וראיתי כוכבים, נבדקתי והכל בסדר. למחרת שוב הקאתי וראיתי כוכבים - מי אמר שבפעם הזו לא נגרם נזק חדש, שאתמול הוא לא קרה? איך אפשר לדעת? וללכת כל יום לרופא לא מעשי, כמובן.

אין לי תשובה חד משמעית לשאלה הזו…

מנהלי פורום רשתית