התאמת משקפיים לאישה מאוד מבוגרת

דיון מתוך פורום  רשתית

09/07/2023 | 15:57 | מאת: אריאלה

שלום אימי בת 95 עם תחילת דמנציה קלה , נבדקה על ידי אופטומטריסט לצורך התאמת מספר למשקפיים ובניגוד לעבר היא התקשתה בבדיקה. האופטומטריסט המליץ לנו על בדיקת רופא "תחת מתן טיפות" עם מכשור מתאים. שאלותי: 1. האם רופא אכן מבצע בדיקה כנ"ל להתאמת משקפיים ? 2.האם כל רופא עיניים בקופת חולים מבצע בדיקה כזו ויש בקופת חולים ציוד מתאים לכך ? או שצריך לגשת לקופת חולים / בדיקה פרטית ? ואם כך האם אתה מבצע זאת ? 3. אשמח לכל מידע או המלצה על מנת לפתור את הבעיה . תודה מראש

09/07/2023 | 16:00 | מאת: אריאלה

בהמשך לשאלתי : האם בבדיקת הרופא יש הבדל בין משקפיים רגילות למולטיפוקליות ?

שלום רוב הרופאים לא עוסקים בהתאמת משקפיים. האופטומטריסט המליץ על בדיקה רפואית. על כל המגוון של בעיות העיניים מלבד משקפיים. אפשרי כמובן בכל מרפאות העיניים. גם בקופח

מנהלי פורום רשתית