שינוים ניווניים ברשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

17/07/2013 | 11:52 | מאת: שיר

שלום, אני בת 28 וסובלת מזה שנים ממיופי גבוהה בשתי העיניים (7.5D וצילנדר סביב2.0). בבדיקה שגרתית במנורת סדק אובחנו בשתי העיניים: מספר מוקדי תאחיזת זגוגית בתוך לטיס, חורים וחרירים(חלקם עם אופרקולום חופשיים), שינויים ציסטיים, WWP בהיקף הטמפורלי. הרופא הציע לבצע טיפול בלייזר בארג', BE. האם מצב כזה בהכרח מחייב טיפול? האם בעיות מסוג זה יכולות להפתר גם ללא התערבות? ואם אצטרך לבצע את הטיפול- מה המשמעויות שלו? אודה לתשובתכם, שיר.

שלום שיר זהו מצב בו יש עדות לחולשה של הרשתית וחשש שמא תיקרע ותיפרד. יש מקום לטיפול לייזר מניעתי על מנת להקטין הסיכוי להיפרדות.

22/07/2013 | 17:15 | מאת: שירה

ד"ר בלפר שלום, הייתי אצל רפא אחר,כדי לקבל חוות דעת שנייה, והרופא השני אמר שאין מקום עדיין לטפל במצב הנוכחי והוא ממליץ לבצע בינתיים רק מעקב שנתי. אני נורא מתלבטת מה עלי לעשות. מהם השיקולים לכאן ולכאן?

מנהלי פורום רשתית