עיוורון לאחר חבלה ברשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

25/06/2022 | 14:45 | מאת: דור

ד"ר שלום רב, לפני כ-9 שנים נפצעתי בעיני הימנית כתוצאה מחבלה. הנזק שנגרם היה היפרדות רשתית וחור במקולה. עברתי ניתוח חיגור ולאחר מספר חודשים ויטרקטומי. מצב העין כמובן התייצב לאחר שני אלו, אך הראייה שלי לצערי, לא השתפרה. אני רואה בעין זו כיום 1/60 עם תיקון כך שהיא לא ממש שימושית. למיטב הבנתי (ואשמח אם תתקן אותי, במידה ואני טועה) למרות שחלף כמעט עשור, לרפואה אין מה לעשות מעבר הויטרקטומי שביצעתי לשחזור הראייה בעין הפגועה, לכן שאלתי היא כזו: שמעתי בעבר על "תרגילי" עיניים שניתן לבצע, האם אתה יודע על דבר שכזה? לא מצאתי רפרנס באינטרנט אך שמעתי אנקדוטות פה ושם שאנשים הצליחו לשחזר ראייה במידה מסוימת (אני לא בטוח שהפגיעה שלהם הייתה זהה לשלי ולכן הכל נלקח בעירבון מוגבל, כמובן) ידוע לך אם יש אנשים שמכווינים בתחום הזה? האם זה משהו שהיית טורח לנסות בכלל? (אני גם עדיין מאוד צעיר (26), במידה וזה יכול להוות פקטור). כל אור שתוכל לשפוך על הנושא, יעזור לי מאוד. תודה רבה מראש

שלום דור. אכן, יש כאחה אנקדוטות. אני פחות מכיר שיטות אלא סיפורים אישיים. בערבון מוגבל…. אולי נסה לברר על 1. שיטת בייטס 2. שיטת נוירו- ויזין. לא נועדו ממש לטראומה אבל אולי יעזור. ודאי אין מה להפסיד. בהצלחה

מנהלי פורום רשתית