מעבר מניוון מקולרי יבש לניוון רטוב במבוגרת

דיון מתוך פורום  רשתית

21/06/2022 | 10:09 | מאת: אלי

מה הסיכוי שנטילת תוסף תזונה (כגון כמוסה אחת ביום) תפחית את הסיכון (לפי מידע מהיימן, כגון מכון העין הלאומי של ארה"ב) למעבר מנמ"ג יבש לרטוב (כלומר למחלה פעילה), במטופלת מבוגרת עם נמ"ג מתקדם אך יבש?

‏שלום המחקר בשם areds הוכיח שנתי לתוספות זונה בהרכב מסוים מונה ב-50% את המעבר ממצב יבש למצב רטוב. ‏המינון המומלץ שתי טבליות ביום

21/06/2022 | 16:31 | מאת: אלי

עיינתי במחקר areds, אך לא מצאתי בו הוכחה לטענה שתוסף ימנע מעבר מניוון יבש לרטוב. כתוב בו שבנמ"ג בשתי עיניים אין תועלת בנטילת תוסף. בנמ"ג בעין אחת, התוסף עשוי אולי להאט, אך לא למנוע, את התקדמות הניוון בעין השנייה. האם זה לא כך?

אני מבין אחרת אם הנמג בהיבש הוא בדרגה מסויימת (דרוזן בודדים ומעלה) יש סיכוי קטן יותר ליבש להתקדם לרטוב - אם נוטלים הויטמין. זה המחקר העיקרי בנושא- כי יש מספיק משתתפים.

22/06/2022 | 21:14 | מאת: אלי

היכן בדיוק כתוב שיש סיכוי קטן יותר למעבר מניוון יבש לרטוב כאשר יש דרוזן, אם נוטלים את התוסף (אגב, לא פחות חשוב, האם נחוץ ליטול כמוסה אחת או שתי כמוסות שלו ביום, לפי מחקר areds?).

כאשר הדרוזן בינוניים או יותר

25/06/2022 | 13:50 | מאת: אלי

האם יש תוקף להמלצה ליטול תוסף כדי להקטין סיכון למעבר למצב רטוב, כאשר מכון העיניים הלאומי של ארה"ב מבהיר כי "NEI can't comment on the safety or effectiveness of any AREDS' fomulation"?

כל אחד מבין זאת בדרכו. אנחנו לא גילדה עם דיעה אחת. יש רופאי עיניים הממליצים ויש כאלו שלא. לכל פעולה יש בעד ונגד. אני רואה שאתה מסתדר מצויין עם מאמרים חשובים ברפואה. אז… אתה יכול להחליט עבור עצמך. כמו בכל תחום בחיים. בהצלחה

מנהלי פורום רשתית