מתי צריך התייחסות ברשתית ובאיזה תקופה

דיון מתוך פורום  רשתית

23/05/2022 | 20:28 | מאת: גולדי

שלום וברכה הייתי אתמול אצל רופא עיניים במרפאות חוץ בבית חולים שמתעסק בבעיות קרנית קשות וגם קטרקט בקשתי ממנו שהוא יעשה לי הרחבת אישונים בבדיקה בגלל שהיה לי פלוטר גדול בעין שמאל לפני שבת וחשבתי שהוא יעשה לי כבר בדיקה להרחבת אישונים ביום ראשון אחרי בגלל שהיה מדובר לפני שבת בהדלקת הנרות לא ידעתי מה לעשות ולכן השארתי אותו ליום ראשון הגעתי ליום ראשון לרופא עיניים קרנית עם מיפויים ואמרתי לו מה היה לי לפני שבת הוא אמר לי שאם אני מבקשת הוא יעשה לי הרחבת אישון הוא שאל אותי תוך כדי אם בעין שמאל עשו לי לייזר לרשתית ואני אמרתי לו שכן שנה שעברה עברתי לייזר לרשתית במסגרת מרפאתית וכל פעם אני במעקב אצל רופא רשתית כרגע אחרי חודשיים בגלל בעיה בפוביאה שלא טופל בעבר והרופאה החליטה להשאיר אותי תחת חסותה אני בת 29 עם בעיה של פגות וקוצר ראיה גבוה כמה שנים אחרי שאני הולכת משקפיים לא נכונים כבר כמה חודשים ובגלל שגם המשקפיים לא טובים בכלל יש בעיה ברשתית מי הקוצר ראיה גבוה הרופא קרנית בדק לי את המיפויים שהבאתי לו ואמר לי שלא נראה שיש צורך בטיפול ובכל אופן הוא יעשה לי הרחבת אישונים בהמשך הבדיקה הרופא ביצע לי הרחבת אישונים וכתב לי בסוף ביקור: רשתיות תקינות בשמאל לייזר נזלי עליון בהיקף שינויים אטרופיים עצב הראיה דו צדדי קעור 0.8 ב2 העיניים לסיכום קרנית יציב התמונה מתאימה לא מיופיה ללא בלט תחתון המשך מעקב בקהילה על כל מצב או החמרה להגיע למיון עיניים (זה מה שהוא אמר לי בעל פה ולא כתב לי את זה בדף וחבל..) המשך מעקב בקהילה/ כאן שנה מה אומר השינויים האטרופיים בעין שמאל ומה אומר המילה צלקת לייזר נזלי עליון האם יש עוד התפתחות אחרי לייזר לרשתית מה אומר נזלי נשמע כמו שנוזל משהו מי שם אני רוצה לציין שבדיוק אותו דבר היה לי לפני כמה שנים ושנה שעברה הגעתי בניסים למרפאת רשתית שעשו לי לייזר לרשתית בדקה האחרונה בקופה לא מתייחסים למצב והרופא משפחה לא יודע מה אני רוצה ממנו האם יש עוד פתרון חוץ מי להילחץ כל היום מי הפלוטרס או הבזקי אור שיש לי בבית מי לחץ נפשי כל הזמן??? תודה רבה וגם אני לא יכולה כל הזמן להיות בלחץ כשאין לי איתי הפניה למרפאת רשתית אשמח למענה תודה רבה

לפי מה שציטטת פה מהבדיקה- הרשתית תקינה. נזלי זה עיברות של המילה nasal באנגלית שפרושו- בצד ה׳אפי׳ של העין- כלומר הקרוב לאף….

מנהלי פורום רשתית