אובאיטיס +בלפריטיס לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  רשתית

30/04/2022 | 13:40 | מאת: ניקול

שלום ד"ר בלפר לפני כשנה ו 4 חודשים עברתי ניתוח קטרקט בלייזר , עין לרחוק ועין לקרוב בשבע עיניים ב"ש. מאז הניתוחים לא היה לי יום שקט, הופיעו מחלות כמו דביקות בעיניים , במרפאות עיניים סורוקה אבחנו בליפריטיס, ולאחר מכן אובאיטיס, קיבלתי זריקת צלסטון וטיפות עיניים סטרודקס. לפני כחודש חליתי שוב באוביאיטיס תחילה עין שמאל מקטע אמצעי ואחורי וימין קדמי. בעין שמאל כמעט ולא ראיתי כלום, מסך לבן ונקודות שחורות צפות. הטיפול היה בשני העניים טיפות סטרודקס, וטיפות להרחבת אישון. אני חוששת שלא קיבלתי את הטיפול המיטבי בעין שמאל לאובאיטיס אמצעי אחורי!! ואולי זה גרם להתדרדרות. מו כן לאחר צילומים של oct עצב ראיה התגלה naion הוסבר לי שזה חוסר הספקת דם לעין , האם זה הפיך או לא ני האם ניתוח הקטרקט שעשיתי גרם לכל התסבוכת הזאת? האם היה אולי חיידק בחדר ניתוח ולא היה סטרילי? לפני הניתוח מעולם לא היתה לי בעיה בעיניים , מלבד משקפי קריאה והקטרקט שהופיע עם הגיל. תודה על מענה

שלום ניקול זיהום תוך עיני לא היה. הטיפול בו הוא ניתוח חירום עם אנטיביוטיקה… לא נשמע מה שתיארת. דלקת עפעפיים (בלפריטיס) ודלקת פנימית סטרילית (אובאיטיס) יכולים לקרות לאחר ניתוח תוך עיני (וגם ללא קשר). אם כן זה לרוב סמוך לניתוח ומסתדר עם טיפול כפי שתיארת. לגבי ה nion- שם קשה יותר להתיחס בלי בדיקה מקיפה שכן זהו מצב נדיר למדי… ומורכב לעיתים מעוד פראמטרים. בריאות

מנהלי פורום רשתית