פזילה לאחר ניתוח קריעת רשתית וחיבור עם באקל

דיון מתוך פורום  רשתית

15/07/2013 | 18:25 | מאת: אמה כהן

שלום לפני כשנה עברתי ניתוח קרע ברשתית חיברו הרישתית עם באקל שהסתבר שגרם לי לפזילה הדילמה הייתה האם להוציא את הבאקל ואז להסתכן שהרישתית תיקרע מה גם שיתכן שהפזילה תישאר או לעבור ניתוח לתיקון הפזילה ברצוני לדעת מה נהוג לעשות האם נהוג להוציא את הבאקל האם זה מהווה סיכון רציני ועד כמה , והאם ניתוח פזילה אמור להצליח ולא לגרום נזק נוסף ? ומדוע בכלל נוצרת פזילה מהבאקל ואם היא נוצרת למה משתמשים בשיטה הזו ? תודה האם אפשר לשמוע הסבר והמלצה ?

שלום אלה קודם כל - חשוב לשמור שהרשתית תשאר שלמה במקומה- אחרת מתעוורים. יש מספר שיטות לאיחוי וניתוח הפרדות רשתית, בתלות במצבה בעת ההפרדות, ועוד מצבים נילווים. הפזילה נגרמת בעיקר בשל המקום שהחגורה תופשת - היא מפריעה פיסית לתנועת העין. אחרי שנה יש סיכוי מצויין שהוצאתה לא תוביל להפרדות רשתית תחוזרת - אם כי אין 100%, כמובן. גם לניתוח פזילה אין 100% הצלחה. ההחלטה לא וודאית והכל במידה בברכה, ד"ר נדב בלפר סגן מנהל מחלקת עיניים - סורוקה מנתח עיניים בכיר. המרכז הרפואי "שבע עיניים" מידע זה נכתב על מנת לייעץ, על סמך המוצג בפני על ידי הכותב. אין תחליף לבדיקה רפואית ומידע מהתיק הרפואי.

מנהלי פורום רשתית