קשר בין ניתוח קטרקט לפגיעה ברשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

02/02/2013 | 14:48 | מאת: זהבה פינט

אמי עברה ניתוח קטרקט. הניתוח עבר בהצלחה למרות שהיא התלוננה על צריבה חמורה מאד בעין בתחילת הניתוח . במהלך הבדיקות שבוצעו לאחר הניתוח נאמר לה שיש לה תזוזה ברשתית שעלול בעתיד לגרום לפגיעה קשה בראייה. שאלה מס' 1: איך לא הייתה אבחנה לעניין לפני הניתוח?. שאלה מס' 2: האם יתכן שתקלה בניתוח גרמה לתזוזת ברשתית?.

שלום זהבה. את כמובן מחפשת סיבה - לא תמיד יש כזו. אנסה לסכם מידע רפואי הקשור למה שאני מבין שאת מתארת: כל ניתוח תוך עיני (כולל קטרקט), גם אם עבר כשורה, מעלה הסיכון לפגיעה ברשתית. לעיתים יש מצבים שהם בסיכון מוגבר הידועים לפני הניתוח, ועליהם מקובל לרוב לספר לפני הניתוח. לפעמים מצב הקטרקט הוא כזה אשר אינו מאפשר לראות טוב את פרטי הרשתית, שכן העדשה העכורה (= הקטרקט), לא מאפשרת זאת. תיתכנה תקלות בניתוח שיעלו הסיכוי פגיעה ברשתית - זה יופיע בדוח הניתוח. צריבה ואף כאב במהלך הניתוח אינם נעימים ואינם רצויים. למרות זאת, אין לזה קשר לרשתית. הרשתית היא השכבה הפנימית ביותר בגלגל העין והכאב המדובר נובע מהפתחים הנוצרים קרנית.

מנהלי פורום רשתית