שאלות לגבי שתי עיניים

דיון מתוך פורום  רשתית

24/09/2021 | 09:36 | מאת: לילי

שלום דר אחרי חודש של ניתוח היפרדות רשתית בעין ימין עם קוצר ראיה -6 בשתי עיניים. התחלתי לראות שערות צפות בעין שמאל בכמות מאוד קטנה לפני כמה ימים. נבדקתי אתמול בהרחבת אישונים, והרופא אמר שהכל תקין. לאחר שהתעקשתי לברר את הסיבה להופעת הפלוטרים בדק אותי באמצעות עדשה ואמר שיש לי היפרדות זגוגית חלקית.. תיאר את זה כ "עדינה" שאפילו לא הבחין בה בבדיקת האישונים, ושאין צורך לדאוג ממנה בשלב זה כל עוד אין החמרה בפלוטרים או הופעת פלאשים (אז לפנות לבדיקה). 1.יש לי פגישה עם המנתח אחרי חודש. האם במידה ולא היתה החמרה להמתין וליהבדק בעוד חודש לגבי עין שמאל? או שבכל זאת אתה ממליץ להיבדק בעוד שבועיים למשל ,כדי לשלול סיבוכים כגון קרע. 2.במקרה כזה שכבר יש לי בעיה בעין ימין וכבר התחילה לי היפרדות זגוגית בשמאל לא שוקלים לעשות לייזר כטיפול מניעתי? הרופא אמר שהמנתח יחליט אחרי חודש, אבל אני פוחדת ממה שיקרה במהלך החודש הזה!! 3.האם בהכרח היפרדות הזגוגית בעין שמאל תוביל לקרע או שיש סיכוי שאעבור את זה בשלום? תודה על הסבלנות

שלום לילי. ברוב המקרים תהליך היפרדות הזכוגית (שקורית אצל כמעט כולם) אינו מלווה בקרע ברשתית. אצלך יש מס גורמי סיכון (מיופיה. קרע שקרה בעין השניה). עדיין הסיכוי לקרע והפרדות קטן. אין דרך לדעת למי כן ולמי לא- שווה להיות עם ׳יד על הדופק׳. בריאות

24/09/2021 | 12:05 | מאת: לילי

תודה על המענה המהיר. רק שאלה אחרונה.. האם אתה מציע להיבדק שוב בעוד שבוע/שבועיים בכל זאת אפילו אם אין החמרה בסימנים (פלוטרים והבזקים) ?

אין לי תשובה ברורה. במקרים אלו- אם יש ספק - יותר טוב להיבדק ׳סתם׳ מאשר הפוך

מנהלי פורום רשתית