פלוטרים שהתרבו בעין אחת

דיון מתוך פורום  רשתית

03/08/2021 | 00:01 | מאת: קונפורטי

שלום אני עם מיופיה גבוהה עברתי שתי בראז'ים להלחמת הרשתית בשתי העיינים לפני כמה שנים. כל השנים רואה פלוטרס כעת בעין אחת אני רואה הבזק קטן ועוד כמה פלוטרס שהתווספו הלכתי לבדיקה אין קרעים או חורים הכל בסדר עכשיו מה שאני עובר נקרא היפרדות זגוגית?? אני כבר לא מבין. ברגע שהזגוגית מתנתקת מהרשתית זה "נגמר כבכיכול"? רק צריך לבדוק שלא גורם נזק לרשתית ואם ההבזק נעלם בצד אחד גם הפלוטרים יכולים להיעלם??? חייב לציין שיש לי ביקורת עוד שבועיים שוב. ( זה הזמן המוערך שמתחיל ונגמר ההיפרדות זגוגית כמה שבועות?) ומה אפשר לעשות אם זה בבקשה. אני בן 30 לא יכול לסבול את זה כבר הניתוח הזה הבנתי שלא בא בחשבון כי אני צעיר וזה גורם לקטרקט. אז מה יש אחרת?? תודה

‏שלום זאת לא חייבת להיות היפרדות זגוגית. כל מתח על הרשתית יכול לגרום לתופעות האלה. מה שחשוב זה שאין קרעים חדשים. אם יש אז מגבילים אותם בלייזר כדי שלא תתהווה היפרדות רשתית. ‏אין לזה קשר לקטרקט. בריאות

03/08/2021 | 09:48 | מאת: קונפורטי

תודה רבה על התגובה אבל עכשיו לפני כמה ימים היה לי הבזק צד אחד וזה עבר התווספו עוד פלוטרים בחלל העין בנוסף למה שהיה לי כל השנים אחד ממש גדול קרוב לשדה הראייה. זה יעבור גם כמו שההבזק עבר?? אי אפשר לחיות ככה. זה ממש בלי נסבל מה עושים תעזור לי בבקשה

שלום לא יודע אם זה יעבור. איני מכיר דרך לנבא או לעצור את זה בדרך כלל זה עובר (או שמתרגלים לזה) אחרי חודשים רבים בריאות

03/08/2021 | 20:35 | מאת: מני

דר נדב הטיפול בלייזר יאג לא אפשרי לעשות על זה?? כמו שעושים להלחים את הרשתית קראתי שזה טיפול אפשרי לפרק לחלקיקים קטנים וככה להעלים אותם זה טיפול שעושים אותו רוב הרופאים אפשר פרטים על זה בבקשה??

זה סוג טיפול שלדעתי, לפחות, עם סיכון יותר מסביר. לא חושב שיש בו שימוש נרחב (לפחות לא בארץ). אולי פה תוכל להכיר יותר https://assileye.com/surgery/yag-laser-vitreolysis-for-floaters

מנהלי פורום רשתית