חבלה כהה לעין שיצרה קרישי דם

דיון מתוך פורום  רשתית

21/06/2021 | 21:27 | מאת: עוז

שלום וברכה אחי קיבל חבטה כהה בעיניו .יש לו בלחמית כימוזיס משמעותי ,דיאליזה של הקשתית ,קרישי דם בלשכה קדמית ואחורית ,ארוזיה בשטח של 50 אחוז מהקרנית ,נלקח לניתוח בוצע פריטומיה וניתן הוראה על מנח שכיבה 60 מעלות . השאלה היא האם לא צריך לעשות ויטרקטומיה לסילוק קרישי הדם או שמחכים עד שזה יספג ומתי עושים תיקון של הדיאליזה של הקשתית

שלום יש הרבה להסיק מהבדיקה ומהנסיון של המנתחים בעיקרון - רצוי להמנע מניתוחים (כשאפשר) בסמוך לאירוע. לפעמים אין ברירה וחובה לנתח בהקדם, בכל מקרה שיקול הדעת של מי שממש בודק יכריע את הקצב והמהלכים. חבלה כזו יכולה להיות חמורה אך יכולה גם להגמר בטוב. לא תמיד זה תלוי במטפל אלא בעוצמת החבלה ומיקום הנזקים בעין, לצערינו. בריאות

מנהלי פורום רשתית