לאחר ניתוח הפרדות רישתית

דיון מתוך פורום  רשתית

13/06/2021 | 10:58 | מאת: אבי

אני לאחר ניתוח היפרדות רישתית ודימום בזגוגית עם מילוי גז. ההיפרדות היתה עם קרע בחלקה העליון ובחלקה התחתון של הרישתית. ברוב הפורומים יש הנחייה לשכב מספר ימים עם הראש למטה ואילו לי הרופא אמר לשכב על הצד. זה בסדר ?

מנח השכיבה הוא בהתאם למיקום הקרע כדי שהגז יצוף לכיוונו

13/06/2021 | 13:59 | מאת: אבי

תודה על התשובה. ושאלה נוספת- במכתב השיחרור נכתב שיש "ירוד גרעיני" מה זה? האם זה קטרקט? ואם כן, מדוע לא לטפל תוך כדי הניתוח?

אכן זה קטרקט אי קשר בין הניתוחים לניתוח קטרקט יש סקלה ועדיפות שונים

מנהלי פורום רשתית