הסיכון להפרדות הרשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

03/06/2021 | 00:29 | מאת: שירי

שלום, אני בת 37 עם ראייה תקינה אך שעורה כלואה בעפעף שמאלי התחתון כבר תקופה שלא ממש מפריעה. לפני כחודשיים התחלתי לראות זבובים בהסטת מבט או על קיר לבן. ידוע לי שחובה מהר בדיקת עיניים עם הרחבת אישונים אך יש לי אלרגיה קשה לטיפות הרחבת איושנים ואסתמה קשה. מצאתי אופטימטריסט שעושה בדיקה לרשתית עם מצלמה מיוחדת אך הוא אמר שהבדיקה לא נותנת תמונה של 100 אחוזים והוא טוען שאם אני לא רואה הבזקים כמו פלשים אז אין מה לדאוג וכנראה אין קרע ברשתית והפרדות רשתית בטוח לא. האם אחרי חודשיים עם התסמינים של הזבובים ללא שינוי וללא הבזקים אני יכולה להיות קצת יותר רגועה אם חלף הזמן הזה? מהו למעשה הזמן המקסימלי שבו יכולה להתרחש קרע ברשתית מרגע הפרדות הזגוגית? והאם במקרה כמו שלי עדיף כן לעשות את הצילום המיוחד אצל האופתימטריסט אפילו שזה לא נותן תשובה ב 100 אחוזים אמינה? תודה מראש

‏שלום רב. אחרי חודשיים אפשר להיות יותר רגועים. בכל זאת, מציע לבצע בדיקה על ידי רופא עיניים ולא אופטומטריסט ( שאין לו את המיכשור המתאים תמיד)

מנהלי פורום רשתית