פלוטרס וקרעים ברשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

06/04/2021 | 13:34 | מאת: יוסי

שלום, בן 32 בלבד. סובל מפלוטרס כבר כמה שנים. לאחרונה חלה החמרה. הלכתי לשני מומחים מהטובים בארץ. שניהם זיהו קרעים קטנים ברשתית horse shoe בשתי העיניים (כנראה מה שגרם להחמרה בפלוטרס). ממליצים על לייזר בהקדם. יש לי כמובן myopia . עדיין לא היה pvd בשתי העיניים. כמה שאלות: 1. האם אני אמור לחשוש מסיבוך בלייזר? 2. האם לאור מצבי, בשלב מסויים בחיי בטוח אאבד את הראייה כתוצאה מהפרדות רשתית? 3. האם לאחר תיקן הקרעים, עדיין אוכל להיות מועמד ל-FOV. הפלוטרס שהציקו לי בזמנו, לא מתקרבים אפילו למצב שבו אני נמצא בו כעת. מאוד מפחד מכל המצב.

06/04/2021 | 23:28 | מאת: יוסי

יש לציין שבשיחות ארוכות שערכתי עם Dr. Jerry Sebag, שהוא המוביל בעולם בטיפול ב-Floaters הוא דווקא מציין שהעובדה שמצאו אצלי את הקרעים בשלב הזה, ובהנחה שהם יתוקנו בזמן, הופכת את הסיכוי שלי להפרדות רשתית לזניח ואת הויטרקטומי לאפילו בטוח יותר.

שלום 1. ייתכנו סיבוכים מלייזר כזה. בידי המומחים הם זניחים לעומת התועלת. 2. וודאי שלא. רוב המיופיים לא חווים הפרדות רשתית. 3. איני יודע... מצטער. בריאות

בהצלחה

07/04/2021 | 00:22 | מאת: יוסי

אוקיי מאוד מעניין לדעת. כי אני מאוד לחוץ מהמצב ובטוח שאני הולך לחזור מהלייזר הזה חצי עיוור. אז אפשר להיות יותר רגוע לדעתך? אני הולך לד״ר רובוביץ׳, אמור להיות מומחה מהטובים בארץ. הבנתי שהליך נחשב פשוט וקל.

07/04/2021 | 20:53 | מאת: יוסי

איך תשובה מספר 2 שלך מתאימה לעובדה שאני מיופי עם קרעים ב2(!!) העיניים Horse shoe הניתוח באחת העיניים מחר ואני מת מפחד. הרופאים מתארים את זה כהליך כל כך פשוט שהם אפילו לא קוראים לו ניתוח. אבל אני מת מפחד

עובדה. מעט מאד אנשים עם מיוםיה חווים הפרדות רשתית. בהצלחה מחר

מנהלי פורום רשתית