היפררפלקטיביות ברשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

23/08/2020 | 11:58 | מאת: שלי

בפענוח oct מופיע: היפר רפלקטיביות בשכבות הרשתית בפוביאה בעין ימין. שכבת RPE סדירה ללא נוזל תת רשתי. אודה לך על משמעות ההיפררפלקטיביות. תודה רבה.

שלום שלי הכוונה לאופן בו הרקמה מחזירה את הדיות האור. זהו ציאור שיש לו כל מיני סיבות. אין לו משמעות בלעדית. חייב הקשר לשאר הצילום והבדיקה הרפואית

23/08/2020 | 18:50 | מאת: שלי

תודה רבה על התשובה. אלה שדאר הפרטים: עין ימין – שחיקה בינונית של RNFL ברביע טמפורלי Vertical C/D ratio - 0.72 עין שמאל – RNFL בגדר הנורמה Vertical C/D ratio - 0.68 פענוח בדיקת OCT מקולרי מתאריך: 28/01/2020 עין ימין – קונטור של רשתית תקין. היפררפלקטיביות בשכבות הרשתית בפוביאה. רצף ELM ו שכבת ה elipsoid zones של הפוטורצפטורים שמור. שכבת ה RPE סדירה. ללא נוזל תת רשתי. עובי פוביאה – μ 244m עובי רשתית – μ 254m עין שמאל – קונטור של רשתית תקין. רצף ELM ו שכבת ה elipsoid zones של הפוטורצפטורים שמור. שכבת ה RPE סדירה. ללא נוזל תת רשתי. עובי פוביאה – μ 261m עובי רשתית – μ 261m לסיכום – היפררפלקטיביות בשכבות הרשתית בפוביאה בעין ימין.

מצטער. כנראה לא הבהרתי את עצמי. כין משמעות לפיענוח ללא הקשר עם בדיקת הרופא, התלונות והממצאים. Oct הוא רק חלק מהפאזל. צריכה להתקבל תשובה מרופא העיניים שהפנה לבדיקה.

מנהלי פורום רשתית