קטרקט לאחר פלוטרקטומי - הוצאת פלוטרים -ויטרקטומי

דיון מתוך פורום  רשתית

19/08/2020 | 22:29 | מאת: אבי

שלום ד"ר נכבד מעריך מאד את התייחסותך המכובדת. לאחר שנים של סבל עברתי ניתוח להסרת הפלוטרים בהצלחה מרובה. כ7 חודשים לאחר מכן הופיעה קטרקט בעין שמאל ונותחתי ולפני שבועיים בעין ימין. לאחר הקטרקט יש לי תופעה של הילה בצדדים בעיקר בעין שמאל כשעובר רכב משמאל אני רואה בשדה הראייה הצידי את האור נמרח. לאחר הקטרקט ראייה 6:6 בשתי העיניים. הבעיה היחידה הנה תאורה צידית כך שבלילה פנסים מהיקף שדה הראייה הצדדי מנצנצים והילה בצורת קשת. התופעה נסבלת אך מציקה. האם מסתדר עם הזמן או שאאלץ ללמוד לחיות עם זה. התופעה בעיקר בעין שמאל. אך קיימת מעט גם בימין. האם יש מה לעשות ולטפל בכך ? נ.ב ניתוח הפלוטרקטומי פשוט שיפר לי משמעותית את איכות הראיה והחיים. אודה להתייחסותך אבי בן 57 0523996050

שלום אבי. שמח שהצליח לך. אתה מתאר תופעה שכיחה למדי. לרוב מסתדר לאחר מספר חודשים.

25/08/2020 | 22:27 | מאת: אבי

שלום ד"ר נדב בלפר ממש מודה לך על ההתייחסות . חשוב שאציין שבעין שמאל עברתי ניתוח קטרקט לפני כחצי שנה ובעין ימין לפני כשלשה שבועות. יש לי בהיקף בצדדים סוג של הילות במצב תאורה , תאורה בהיקף הצדדים נראית כנצנוצים והתאורה נמרחת וכן יש סוג של הילות בהיקף הצדדי כשאני מביט ישר (מריחה של הילה ). קראתי את המאמר שלך בנושא דיספוטופוסיות, מאמר יפה ומעמיק. האם זו התופעה שיש לי והאם תחלוף? זו הפרעה מטרידה . אודה להתייחסותך ומודה מראש שוב . תודה רבה אבי לבחר 0523996050

מנהלי פורום רשתית