רשתית עין דקה

דיון מתוך פורום  רשתית

20/06/2013 | 15:24 | מאת: מודאג

שלום לכולם, עברתי כלפני שנה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. בביקורת האחרונה שביצעתי במרפאה בו בוצע הניתוח, עלה שרשתית העין שלי (בימין ימין בלבד) דקה במיוחד - דבר אשר יכול לגרום לחורים ברשתית ויש לטפל בזה באמצעות טיפול רפואי (ארגון?) - עליו כמובן רוצים לגבות סכום נכבד. השאלה שלי היא האם יכול להיות שמצב זה של רשתית דקה יכול להיווצר כתוצאה ישירה מניתוח הלייזר שבוצע לפני שנה. אם לא - איך זה עלה רק עכשיו (זו לא פעם ראשונה שבוצעה לי בדיקה שכוללת הרחבת עישונים) והאם גם לאחר הטיפול המדובר המצב יכול לחזור על עצמו ? תודה מראש.

שלום למודאג רשתית דקה היא הערכה קלינית של הבודק. יש מצבים בהם הרשתית הדקה מצריכה טיפול לייזר (ארגון) מונע על מנת לחזקה ולמנוע קרעים. המבנה של הרשתית הוא גנטי (לאו דווקא מתגלה בלידה אולם חלק ממבנה העין. למי שיש מספר מינוס גבוה- זה יותר שכיח. הטיפול בלייזר ארגון הוא טיפול שכיח המבוצע (דרך קופת החולים) ברוב מחלקות העיניים הציבוריות בארץ. תוכל לבחור, כמובן לבצעו באופן פרטי (כך אני מבין מדבריך) כמו טיפולים רפואיים רבים נוספים.

20/06/2013 | 23:31 | מאת: מודאג

קודם כל, תודה רבה על התשובה. אך השאלה החשובה שלי היא: האם הבעיה יכולה להיווצר כתוצאה ישירה מניתוח הלייזר שבוצע לפני שנה? (כידוע, לפני ביצוע ניתוח הלייזר עצמו, עברתי סדרת בדיקות הכוללות בין היתר בדיקת רשתית - והדבר לא עלה)

מנהלי פורום רשתית