פענוח בדיקת oct של עצבי הראיה

דיון מתוך פורום  רשתית

12/11/2017 | 18:41 | מאת: יגאל

שלום רב אני בן 64 מושתל קרנית בשתי העניים. ניתוח קאטראט מוצלח לפני כשנה בעין שמאל לאחרונה ירידה בראייה בעין ימין. נשלחתי לבדיקת oct של עצבי הראייה בשתי העניים. עין ימין איכות הבדיקה: סיגנל טוב אך יש אזור עם כשל אלגוריתם. פענוח: יתכן שעובי ממוצע של ה-rnfl מתחת לנורמה. הממוצע הנמדד: 60 מיקרון (?) עין שמאל איכות הבדיקה: סיגנל טוב אך יש טעויות בסגמנטציה פענוח: נראה שעובי ממוצע של ה-rnfl גבולי. הממוצע הנמדד: 76 מיקרון (?) אבקש פענוח של הבדיקה! בתודה מראש

נשמע שהמפענח אומר שהבדיקה לא באיכות טובה. מציע לבצעה שוב. בהצלח

12/11/2017 | 23:56 | מאת: יגאל

דר בלפר שלום רב! לצערי כנראה שהטעתי אותך בהודעתי הקודמת כי שתי השורות האחרונות שאומרות "אבקש פענוח של הבדיקה בתודה מראש" הן לא מופיעות במכתב התשובה של הבדיקה אלה שתי שורות שאני כתבתי אליך על כן אבקש את תגובתך שוב לגבי בדיקת ה- oct. סליחה ותודה.

שלום שוב. המפענח כותב שיש כשל בפיענוח. בעיה טכנית במכשיר. לכן המלצתי על בדיקה חוזרת

מנהלי פורום רשתית