ניתוח קטרקט לחולה רטיניטיס פגמנטוזה

דיון מתוך פורום  רשתית

23/06/2017 | 09:21 | מאת: חולה rp

שלום יש לי משקפים מספר 6.5 בימין ו 5.5 בשמאל התפתח לי קטרקט בשתי עניים ועליי לעבןר ניתוח שאלתי האם ניתן בהזדמנות זאת להסיר את המשקפיים לחלוטין ללא נזק אחר או תופנת לוואי ? שדה ראייה לא יפגע ? תודה

שלום. ניתוח קטרקט אינו שונה אם יש rp או לא.... התאמת המספר בעדשה המושתלת זהה בכל המקרים. כמו כן- הפגיעה בשדה הראיה היא בשל מחלת הרשתית... לא העדשה. לכן ניתוח קטרקט לא יפגע גם בו. בהצלחה

23/06/2017 | 10:38 | מאת: חולה rp

אם כך זה אומר שאוכל להחור עדשה שתסיר לגמרי את המשקפיים ? לפי מה שהסבירו לי וכנראנ לא הבנתי נכון כיוון שדה הראייה מצומצמם הורדת המספר המשקפיים לחלוטין תגדיל חפצים שאמי רואה ובכך למעשה שדה הראייה המעשי יקטן

מנהלי פורום רשתית