ניוון מוקולורי אשמח מאוד להתייחסות בנושא

דיון מתוך פורום  רשתית

16/04/2017 | 17:33 | מאת: תום

שלום וברכה! אשמח מאוד לעזרה - אני בלחץ..... אני בן 44 היום ביקרתי אצל רופא עיניים - בבדיקת עיניים הראיה סה"כ טובה ויש לי רק משקפי קריאה. בכל הפרמטרים הרופא רשם תקין למעט רשתית שם הוא כתב כך בעין שמאל - ניוון רקתית למקולה - שאר תקין בעין ימין - ניוון שטוח מעל ארקדה עליונה, במקולה ורקתית למקולה - שאר תקין. מה כל זה אומר - הוא שלח אותי לצילום OCT. הרופא קצת הלחיץ אותי אמר שבגילי זה לא שכיח. וגם דיבר על כך שלא תמיד יש דרך לטפל בכך...... והבנתי שלבסוף ניתן להתעוור (אני אבא ל-4 ילדים מקסימים\). אשמח מאוד שתסביר לי בהקדם ואולי תוכל מעט להרגיע אותי. בהמון תודה מראש, תום

מחלת ניוון מקולרי יכול להתחיל מוקדם - אם כי לא שכיח אחרי צילום ה OCT נוכל לדעת יותר

מנהלי פורום רשתית