ירידה בראיה וממצא "דרוזן" בבדיקת oct

דיון מתוך פורום  רשתית

10/02/2017 | 18:36 | מאת: מ.

שלום, לאחר תחושה של ירידה בראיה אבי הופנה לבדיקת oct שתוצאותיה הדגימו "מעט דרוזן" בעין ימין ועובי רשתית 272 מיקרון, ו"מעט דרוזן בגדלים שונים" בעין שמאל ועובי רשתית 252 מיקרון. האם יש קשר בהכרח לamd? או שתוצאה כזו עשויה לבטא גם קטרקט או משהו אחר? תודה

שלום הדרוזן הם הצורה היבשה של amd. לפי התיאור הזה כנראה לא מפריעים לראיה. מצריכים בעיקר מעקב. אם יש ירידה בראיה- קטרקט ‏אכן יכול להיות סיבה טובה. בהצלחה!

מנהלי פורום רשתית