הקשר בין קרעים ברשתית לניתוח לייזר להסרת משקפיים

דיון מתוך פורום  רשתית

31/05/2013 | 11:03 | מאת: אליסה22

שלום רב, אני בת 22 מרכיבה משקפיים מקוצר ראייה מגיל 10. לאחרונה החלפתי משקפיי ראייה לאחר תקופה של 3 שנים. והמספריים קפצו ב1+. כרגע עין ימין -9 בעין שמאל -9.75 . לפני כשנתיים במהלך בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים, נמצאו 2 קרעים ברשתית בעין שמאל, נעשה לייזר טיפולי והדבר תוקן, אך הרופאה שלי ציינה שעקב המספר הגדול במשקפיים, הקרעים עלולים לחזור. כרגע איני סובלת יותר מקרעים אך נמצאת במעקב פעם אחת בשנה. עשיתי לפני כשבוע בדיקה להתאמה ללייזר להסרת משקפיים ויצאתי מתאימה. רציתי לדעת האם ישנם סיכויים גבוהים לסיבוכים בגלל הקרע ברשתית?

שלום אליסה ככל הידוע לנו (והדבר נבדק לא מעט), אין סיכון מוגבר (או הקטנה של סיכון) לקרעים ברשתית. הסיכון מוגבר בשל מבנה העין ואינו משתנה לאחר טיפול הלייזר ל"הסרת משקפיים".

31/05/2013 | 23:37 | מאת: אליסה22

תודה רבה לך ד"ר בלפר. שמחתי לקבל סוף סוף תשובה מאיש מקצוע. עכשיו החששות שלי נרגעו מעט :) שבת שלום.

מנהלי פורום רשתית