נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/10/2016 | 20:34 | מאת: סנדרה

שלום, אני לוקחת את התרופות הבאות: א. קרטיה 100 מ''ג- פעם אחת ביום. ב. סטטור 5 - פעם אחת ביום. ג. טריטייס 1.25- פעמיים ביום. כמו כן אני לוקחת את תוספי המזון הבאים: א. ויטמין D בטיפות. ב. טריקרדיה. השאות שלי הן: א. האם אני צריכה להתרחק מאיזושהי תרופה אחת מהשניה, או שאני יכולה לקחת את כולן בבת אחת בלי מרווחים בין התרופות? וגם לקחת באותה הזדמנות את תוספי התזונה? ב. את הטריטייס והקרטיה אני לוקחת מייד לאחר שתיית הקפה בבוקר, כלומר הן קרובות מאוד לקפה. האם עלי להמתין בין שתיית הקפה לבין נטילת התרופות האלה ? תודה מראש.

אין אינטרקציה משמעותית בנטילת התרופות יחד. את הטיפות של ויטמין D עדיף לקחת עם הארוחה השומנית הגדולה של היום. אין התייחסות ספציפית לצריכת קפאין במקביל לתרופות אלו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי